Queen Er zijn 7 producten

Toont 1 - 7 van de 7 items
Toont 1 - 7 van de 7 items

Queen is opgericht in 1970 in Londen door Roger Taylor, Brain May en Freddy Mercury. In 1971 werd hier John Deacon aan toegevoegd. Roger Taylor was de drummer en deed zang, Brain May speelde piano, gitaar, keyboard en ukulele en deed tevens zang. Freddy Mercury speelde gitaar en piano en zang en John Deacon speelde de bas gitaar.

De 4 leden van de band schreven allemaal nummer 1 hits en op vrijwel alle albums staan door de 4 verschillende leden geschreven nummers. Om een eerlijke verdeling van de royalties te garanderen werden vanaf het album The Miracle alle nummers vermeld als zijnde geschreven door Queen.

De concerten van Queen zijn legendarisch mede door het extravagante optreden van zanger Freddy Mercury. Het concert Live Aid in 1985 is uitgeroepen tot het beste live optreden ooit.

Zanger Freddy Mercury is 1991 overleden aan de gevolgen van aids. Brain May en Roger Taylor hebben na verloop van tijd de draad weer opgepakt en zijn weer gaan touren, in eerste instantie met Paul Rodgers en later met Adam Lambert. John Deacon heeft zich in 1997 uit het openbare leven terug getrokken.

Queen was de eerste band die zijn optredens aanvulde met grootse licht effecten, theater en show.