David Bowie Er zijn 20 producten

per pagina
Toont 1 - 18 van de 20 items
Toont 1 - 18 van de 20 items

David Bowie (8 januari 1947-10 januari 2016) werd geboren als David Robert Jones in Brixton. De carriere van David Bowie begon in de jaren 60 en loopt tot heden door. David Bowie is naast zijn enorme muzikale invloed vooral bekend door zijn telkens wisselende imago's. Hits van David Bowie zijn o.a. Let's Dance, Heroes,Dancing in the streets en Under Presure. Dit laatste nummer heeft David Bowie ook uitgevoerd met Queen.

Na een periode in Los Angeles te hebben gewerkt en gewoond, waar Bowie zich te buiten ging aan drugs gebruik verhuisde hij naar Berlijn. Hier zijn de drie beste albums van Bowie, Low, Heroes en Lodger. Ook werkt Bowie in zijn Berlijnse periode samen met Iggy Pop  voor wie hij het album The Idiot produceerde. Alle nummers op dit album zijn door Bowie en Pop geschreven en geproduceerd waarbij David Bowie zelf alle muziek heeft uitgevoerd. Er werdt gerefereerd aan een band maar daarvan was dus helemaal geen sprake.

In 1990 werden alle klasieke albums van David Bowie op cd uitgevoerd. Deze uitgave ging gepaard met de Sound + Vision Tour. Tijdens deze tour wilde David Bowie afscheid nemen van al zijn grote hits omdat hij geen zin meer had deze altijd te moeten herhalen. Van deze tour vindt u op boxmarkt.nl een originele concert poster.

Tijdens de carriere van Bowie zijn er onnoemelijk veel foto's gemaakt. Op boxmarkt.nl vindt u een collectie originele pers foto's waarvan een deel gepubliceerd zijn in een nieuwe Nederlandse biographie van David Bowie genaamd David Bowie, ongrijpbaar genie door Jeroen Ras. Ook de cover foto van deze biographie wordt aangeboden op boxmarkt.nl.

In het Groninger museum is een tentoonstelling over het leven en werk van David Bowie. Tijdens deze tentoonstelling wordt er een overzicht gegeven van de carriere van David Bowie met handgeschreven song teksten, kostuums, ontwerpen van albums en nog veel meer.