The Police Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items
  • € 42,50

    Picture Disc The Police   Wrapped Around The Cops Zeldzame picture disc van The Police. Werelwijd zijn er 200 exemplaren van deze plaat verspreid.

  • € 295,00

    Human Rights Now Tour, officieel Reebok festival tshirt uit 1988. Ingelijsd en gesigneerd door Sting en Peter Gabriel en voorzien van een concert ticket.

Toont 1 - 2 van de 2 items

Opgericht in 1977 in Londen door Sting ( lead zanger en bassist ), Andy Summers ( gitaar ) en Stewart Copeland ( drums ) werd The Police beschouwd als de eerste new-wavegroep die succesvol was. The Police brak door in de late jaren 70. In 1984 stopten ze maar in 2007 werd er nog een eenmalige wereldtournee gemaakt die eindigde in 2008. The Police heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht.

Legendarische nummers van The Police zijn Roxanne, So Lonely, Walking on the Moon en Don't stand so close to me. Daarnaast zijn er vele zeer bekende nummers verschenen. De meeste nummers zijn geschreven door Sting die daardoor ook het meeste verdiende. Dit laatste was er bijna de oorzaak van dat de wereldtournee van 2007 niet doorging. Toen Sting voorstelde de opbrengsten gelijk te verdelen zijn de andere twee leden overstag gegaan.

Tijdens de wereldtournee werd het voorprogramma verzorgd door Fiction Plain. In deze band zingt de zoon van Sting.

Op Boxmarkt.nl word momenteel een goudenplaat aangeboden die aan Sting persoonlijk is uitgereikt voor de succesvolle verkopen van het laatste studio album van The Police, Synchronicity.