Rosenthal Zaubergarten Er zijn geen producten in deze categorie.

Philipp Rosenthal is een bekende ontwerper van witgoed en dus servies. Op Boxmarkt.nl kunt u witgoed van Rosenthal Zaubergarten, het merk rondom Philipp Rosenthal, vinden. Van Rosenthal Zaubergarten bestaan verschillende producten, maar de meest bekende zijn toch wel de kop en schoteltjes van Rosenthal. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Elk van de series kop en schoteltjes van Rosenthal is verschillend, en de series hebben ook allemaal verschillende namen. Voorbeelden van namen van de series van kop en schoteltjes zijn: Parzival, Victoria & Viktoria, Winifred, Madeleine, Donatello, Chippendale, Pompadour, Helena, Bavaria (Beieren), Hilton, Maria, Bettina, Sanssouci, Classic Rose (Klassieke Roos), Olympia, Ivoor, en Klassiek. De manier waarop de kop en schotels binnen deze verschillende series beschilderd zijn, zijn bij elke serie anders. Bij Boxmarkt.nl kunt u kop en schoteltjes uit verschillende series van het merk Rosenthal Zauberkarten vinden. Kijk dus eens gerust rond  op de website.

Maar wie was Philipp Rosenthal eigenlijk? Het is inmiddels wel duidelijk dat hij de man was rondom het merk Rosenthal Zaubergarten, maar hoe is het echter allemaal begonnen? Philippe Rosenthal begon in 1884 in Duitsland. Toen hij begon kocht hij gewoonweg serviesgoed op, welke zijn vrouw Maria beschilderde, waarhij Rosenthal het weer doorverkocht. Dit ging door tot 1891. In 1891 besloot Rosenthal zijn eigen servies te produceren. Dit was erg succesvol. Het lukte Rosenthal namelijk om van 1897 tot 1934 verschillende witgoed fabrieken in handen te krijgen. Deze fabrieken stonden in Kronach, Marktredwitz, Selb, Waldenburg, Sophienthal en Walden. Door de opkomst van het Duits nationalisme heeft Rosenthal deze fabrieken echter niet enorm lang in handen gehad. In 1934 moest hij het leiderschap over de fabrieken om deze reden afstaan. Een aantal jaar later werd Rosenthal zelfs verbannen uit Duitsland. Hij overleed een korte tijd later. Zijn zoon, Philippe Rosenthal jr., nam het roer over.

In de Tweede Wereldoorlog ging Philippe Rosenthal jr. bij de Schotse luchtmacht, waardoor het werk bij Rosentahl Zaubergarten even stil lag. Toen hij na de Tweede Wereldoorlog terugkwam besloot Rosenthal het bedrijf te moderniseren. Dit deed hij door verschillende fabrieken nieuw leven in te blazen, en een opnieuw te kijken naar een betere manier om de fabrieken te bevoorraden. Ook vond hij een manier om de verloren markten opnieuw bij zich te voegen. De Tweede Wereldoorlog had immers nogal wat veranderd op economisch gebied. Doordat Rosenthal zo snel was met het moderniseren van zijn bedrijf na de Tweede Wereldoorlog, is het merk Rosenthal op dit moment nog steeds zeer bekend. Het is dan ook niet gek dat u bij Boxmarkt.nl verschillende producten, en daardoor dus ook verschillende beroemde kop en schoteltjes, van Rosenthal kan vinden. Rosenthal is dus een merk dat door goed bedrijfskundig inzicht en een goed oog voor moderniteit en bedrijfsvoering zo lang heeft kunnen voortbestaan.