Steiff Er zijn 10 producten

Toont 1 - 10 van de 10 items
Toont 1 - 10 van de 10 items

Boxmarkt.nl is altijd op zoek naar mooie, authentieke, pluche dieren van Steiff. Dit merk kenmerkt zich door een knop, meestal in een oor,  met een vaantje met daarop de naam Steiff. De meeste pluche dieren van Steiff hebben een naam mee gekregen van de fabrikant.

Steiff is een internationale producten van speelgoed. Het is de merknaam van Margarete Steiff GmbH, een Duits speelgoedbedrijf dat gevestigd is in Giegen an der Brenz. Steiff richt zicht met name op teddyberen en ander soortige knuffelbeesten. Steiff is al een vrij oud bedrijf en werd opgericht door Margarete Steiff in 1880. Het is in de loop der jaren populair gebleven, onder andere omdat Steiff wordt gezien als de uitvinder van de teddybeer. In het begin van de Steiff-tijd werden de knuffelberen nog in Duitsland geproduceerd, wat ervoor zorgde dat de inmiddels alom bekende teddyberen niet goedkoop waren. Daarom is de productie uiteindelijk naar China verhuisd. Steiff knuffelberen staan echter nog steeds bekend om hun hoge prijs. Zeker antieke teddyberen van Steiff worden vaak voor een vrij hoge prijs verkocht. Steiff speelgoed is daardoor op dit moment nog steeds erg populair. Daarom kunt u op Boxmarkt.nl ook speelgoed van Steiff vinden.

Steiff is dus een Duits bedrijf dat is opgericht in 1880, maar hoe ontstond het eigenlijk? Het begon allemaal met de geboorte van de oprichtster Margarete Steiff. Margarete kreeg op jonge leeftijd polio, waardoor ze de rest van haar leven aangewezen was op een rolstoel. Ondanks haar rolstoel ging Margarete gewoon naar school en nam ze naai- en coupeuselessen. Hier bleek Margarete een enorm talent te hebben en het duurde niet lang voordat ze zich kon inzetten voor het opleiden van andere geïnteresseerden in de naaikunst. Uiteindelijk zorgde Margarete er zelfs voor dat ze haar eigen naaimachine kon kopen. Dit was de eerste naaimachine die dat kleine dorpje in Duitsland binnen zou komen. Haar naailessen gingen zo voorspoedig dat Margarete zich ook kon richten op andere producten. Na geïnspireerd te zijn door een patroon van een knuffelolifantje in een tijdschrift, besloot Margarete zich ook te focussen op verschillende soorten knuffelbeesten. Vanaf 1883 werd ook de iconische Steiff beer toegevoerd aan haar permanente collectie. Het duurde echter nog een aantal jaar voordat de iconische Steiff beer echt populair werd. Dit gebeurde pas toen het neefje van Margarete, Richard Steiff, Margarete besloot te helpen met haar bedrijf. In 1902 tijdens de voorjaarsbeurs in Leipzig waren de teddyberen een enorm succes en sinds toen is het succes van de Steiff teddyberen amper meer afgenomen. Steiff speelgoed was een enorm succes.

Het is makkelijk om neppe Steiff beren van echte te onderscheiden. De echte beren hebben namelijk een metalen knopje in het linkeroor. Ook in de andere knuffeldieren van Steiff kan men zo’n metalen knopje vinden. Het metalen knopje heeft het Steiff-logo erop gegrafeerd. Echter, er zit geen patent op het metalen knopje in het oog van de dieren, terwijl dit wel het handelskenmerk van de Steiff knuffelbeesten is. Dit komt door de patentwetgeving van die tijd. Er zit namelijk een patent op de tekst “Knop in het oor” (in het Duits: “Knopf im Ohr”). Dit is tot op de dag van vandaag het handelsmerk van echt Steiff speelgoed. Ook bij Boxmarkt.nl kunt u speelgoeddieren vinden met zo’n iconisch metalen knopje in het oor.