Steiff  Er zijn 15 producten

Toont 1 - 15 van de 15 items
Toont 1 - 15 van de 15 items

Onder de merknaam Steiff brengt het Duitse bedrijf Margarete Steiff GmbH al sinds 1880 speelgoed op de markt. In eerste instantie waren dit alleen knuffelbeesten. Later werden er andere producten toegevoegd waaronder kinderkleding.

Vooral de oudere Steiff producten hebben onder verzamelaars een hoge waarde. Steiff producten zijn altijd voorzien van een metalen knop in het oor met daaraan een vaantje en een apart schild. De slogan van Steiff is nog altijd "Knopf im Ohr"

Aan de knop kan de echte kenner zien uit welke periode de knuffel stamt omdat in de loop der jaren diverse materialen gebruikt zijn voor deze knop.

Al in 1902 werd de eerste Steiff beer geproduceerd. Door de hoge kosten, Steiff produceerd alleen kwaliteit, kwam de winst onder druk te staan en werd de productie verplaatst naar China. Heden ten dage is Steiff een goed renderend bedrijf doordat de kwaliteit van de Steiff producten hoog gewardeerd word.

Oorspronkelijk was Steiff een mode atelier. De oprichtster besloot echter op een gegeven moment om voor haar klanten een stoffen olifantje te maken. Al snel was dit zo succesvol dat er meerdere dieren volgden en de knuffels ook werden opgenomen in de verkoop catalogus. De echte doorbraak voor Steiff kwam door deelname aan de voorjaars beurs in Leipzig in 1894. Op deze beurs werd het eerste contact gelegd met een Amerikaanse handelaar. Deze bestelde direct 3000 paar beertjes wat op dat moment het nieuwste ontwerp van de firma Steiff was.

Daarna ging het snel met de firma Steiff en tot op de dag van vandaag worden de pluchen dieren van deze firma hoog gewardeerd om hun kwaliteit en zeker ook om de levensechtheid van de knuffels.