Dames sieraden Er zijn 3 producten

Toont 1 - 3 van de 3 items
Toont 1 - 3 van de 3 items

Goud is een scheikundig element die in de periodieke tafel staat genoteerd met het symbool Au en het heeft het atoomnummer 79. Het is een edelmetaal dat roestvrij is, waardoor het soms wel de koning van alle metalen wordt genoemd. Boven dit alles is goud een zeer populair metaal, al sinds ongeveer 3500 voor Christus tot aan nu. Goud is een van de meest populaire metalen om sieraden mee te maken. Tot op de dag van vandaag worden er zeer veel dames sieraden van dit bijzondere edelmetaal gemaakt. De sieraden die van goud worden gemaakt zijn er in allerlei soorten en maten. Dit ziet u ook aan de collectie van Boxmarkt.nl. Op Boxmarkt.nl kunt u namelijk veel verschillende soorten gouden damessieraden vinden.

Goud kan verschillende zuiverheden hebben. De zuiverheid van goud in sieraden wordt gemeten in karaat, waarbij puur goud 24 karaat is. 24 karaat komt in Nederland echter weinig voor. De meeste gouden sieraden in Nederland zijn 14 karaat. Dit betekent dat ongeveer 60% van het metaal van het sieraad goud is. Logischerwijs is de regel dat hoe meer karaat een gouden sieraad is, des te duurder het zal zijn. Puur goud is immers een stuk duurder dan ongeveer 60% goud.

Goud kan verwerkt worden in veel verschillende soorten damessieraden, maar het meest populaire gouden damessieraad is toch wel de trouwring. De trouwring wordt doorgaans gemaakt van 14 of 18 karaat goud. Trouwringen zijn meestal somber en hebben verder geen versiersels. Diamanten zullen doorgaans niet snel in een trouwring gevonden worden. Natuurlijk zijn trouwringen niet de enige sieraden die vaak van goud worden gemaakt, ook andere sieraden kunnen van goud gemaakt worden. Zo zijn er veel normale ringen met die van goud vervaardigd zijn. Bij deze ringen is het goud vaak versierd met diamanten of briljantjes. Andere damessieraden die erg populair zijn in het goud zijn kleine simpele gouden kettinkjes, massief gouden horloges, gouden armbanden, gouden oorbellen en gouden broches. Net zoals bij normale gouden ringen zijn de bovenstaande damessieraden vaak versierd met edelstenen. Dit hoeven echter niet per se diamanten te zijn, ook andere edelstenen worden gebruik om gouden sieraden mee te versieren.

Het gebruiken van goud voor sieraden voor vrouwen is iets wat al eeuwenlang gebeurd en niet alleen iets van deze tijd. Natuurlijk wordt goud ook in bij het vervaardigen van hedendaagse damessieraden gebruikt, maar dit is niet nieuw. Daarom verkoopt Boxmarkt.nl een collectie aan verschillende soorten gouden (vintage) damessieraden. Er zijn gouden sieraden te koop in allerlei soorten en maten, waardoor de sieraden ook in prijs erg van elkaar kunnen verschillen. Van ringen tot aan kettingen. Zo verkoop Boxmarkt.nl vintage gouden damessieraden met een hoge karaat, maar ook met een lagere karaat. Zo is er voor ieder wat wils.