Heren sieraden Er zijn geen producten in deze categorie.

Als u aan goud denkt dan denkt u zeer waarschijnlijk aan een sieraad of aan een klein bokje glimmend steen waarvoor Europeanen met goudkoorts een paar eeuwen geleden naar Amerika vertrokken. Goud is echter allereerst gewoon een scheikundig element die in de periodieke tafel staat genoteerd met het symbool Au en het atoomnummer 79 heeft. Het is verder een edelmetaal dat roestvrij is, waardoor het soms wel de koning der metalen wordt genoemd. Goud is erg kostbaar, onder andere door de populariteit en doordat het een zeer schaars metaal is. Al sinds ongeveer 3500 voor Christus tot aan nu is het een van de meest populaire edelmetalen. Goud heeft zijn populariteit voor een groot deel te danken aan het feit dat het in goed geslepen vorm gewoonweg mooi eruit ziet. Goud wordt daardoor ook zeer vaak gebruikt om sieraden van te maken, zowel voor vrouwen als voor mannen. Bij Boxmarkt.nl kunt u daardoor ook een collectie aan gouden mannen sieraden vinden.

Gouden sieraden zijn er in allerlei soorten en maten. Natuurlijk zijn er gouden sieraden voor mannen en gouden sieraden voor vrouwen. Het goud van een sieraad is echter niet altijd hetzelfde. Het goud kan namelijk verschillende zuiverheden hebben. De zuiverheid van goud in sieraden wordt gemeten in karaat, waarbij puur goud 24 karaat is. De meeste gouden sieraden in Nederland zijn 14 karaat. Dit betekent dat iets meer dan de helft van het metaal van het sieraad goud is. Bedenk bij het kopen van een gouden mannen sieraad dan ook hoeveel karaat u graag zou willen hebben. Een sieraad van puur goud, dus van 24 karaat, is immers een stuk duurder dan een sieraad van “maar” 14 karaat. Zoals eerder gezegd zijn mannen sieraden er in allerlei soorten en maten. Goud wordt gebruikt om onder andere mannen kettingen, mannen armbanden, en mannen ringen van te maken. Een vaak voorkomend gouden mannen sieraad is een zegelring. Deze ring wordt veelal van goud gemaakt en heeft een band van gemiddelde grote met daarin een platte steen erin verwerkt. Ze platte steen kan een gravering hebben, maar dat hoeft niet per se.

Net zoals bij gouden vrouwen sieraden wordt goud al eeuwenlang gebruikt om mannensieraden van te maken. Dit weet men door opgravingen en overblijfselen uit onder andere het Romeinse en Griekse tijdperk: de Klassieke Oudheid. Goud is in de loop der jaren echter niet enkel gebruikt voor het maken van sieraden. Goud werd immers ook gebruikt voor het maken van muntstukken. Op deze manier was de symbolische waarde van het muntstuk even hoog als de daadwerkelijk waarde. Op dit moment worden muntstukken niet langer van goud gemaakt en hebben muntstukken enkel nog een symbolische waarde.

Omdat men al jarenlang mannensieraden van goud maakt bestaan er ook veel oude gouden mannensieraden. Dit ziet u ook terug aan de collectie van gouden mannensieraden bij Boxmarkt.nl. Hier kunt u immers veel verschillende soorten gouden (vintage) mannensieraden kopen.