Zilver Er zijn 8 producten

Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items

Zilver is een scheikundig element waaraan het symbool Ag is toegeschreven. Het atoomnummer van dit scheikundige element is 47. De meeste mensen kennen zilver echter niet als een scheikundig element, maar als edelmetaal dat gebruikt wordt om sieraden en ander decoratief materiaal van te maken. Zilver wordt namelijk onder andere gebruikt om zowel dames en herensieraden van te maken. Naast de maak van sieraden wordt zilver ook voor aan groot aantal andere doeleinden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn bestek, beter bekent als het “tafelzilver”, kannen en kruiken, spiegels, vaatwerk, kandelaars en ga zo maar door. Vroeger werd zilver ook veel gebruikt voor het maken van muntstukken. Dit werd gedaan omdat zilver een kostbaar metaal is dat gemakkelijk gebruikt kan worden voor het maken van munten, waardoor de symbolische waarde van het muntstuk overeen komt met de daadwerkelijke waarde. Dit gebeurd vandaag de dag achter niet meer, omdat zilver te schaars is om op grote schaal muntstukken van te drukken. Munten hebben vandaag de dag daardoor enkel nog maar symbolische waarde. Zilver wordt met name geproduceerd in de landen Mexico, China, Peru, Australië, Rusland en Polen. Maar dit denkt niet de gehele jaarlijkse vraag naar zilver. Een kwart van de jaarlijkse behoefte aan zilver wordt namelijk gedekt door de recycling van oud zilver.

Zoals eerder gezegd wordt zilver ook vaak gebruikt voor de productie van heren en damessieraden. Het soort zilver dat hiervoor gebruikt wordt heet sterling zilver. Sterling zilver is een legering van puur zilver en van andere metalen, zoals bijvoorbeeld koper. Puur zilver is namelijk te zacht om goed functioneren objecten te maken, zoals bijvoorbeeld sieraden. Damessieraden zijn daardoor ook veelal gemaakt van sterling zilver, en niet van massief zilver. Zilveren damessieraden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo worden armbanden, ringen, broches, kettinkjes en haarsieraden vaak van zilver gemaakt. Het kan zo zijn dat de sieraden die gemaakt worden van zilver echt puur en alleen van sterling zilver gemaakt zijn, maar meestal worden zilveren damessieraden nog versierd met edelstenen, kristallen en vormpjes. Het kan ook zo zijn dat een zilveren damessieraad versierd is met figuurtjes gemaakt van goud. In de sieradenwereld komt de combinatie van goud en zilver namelijk vaak voor. Wat u mooi vindt is echter puur en alleen een kwestie van smaak. Wat echter wel vaak voorkomt is dat wanneer mensen zilveren sieraden kopen, zij vaak ook enkel zilveren sieraden kopen en geen gouden of goudkleurige. Zilveren damessieraden worden daarom ook vaak gecombineerd met andere zilveren sieraden.

Zilver is al zeer lange tijd een populair metaal om sieraden van te maken. Het is dan ook niet gek dat er ook veel zilveren damessieraden zijn die al vele jaren oud zijn. Dit ziet u ook terug in de collectie van Boxmarkt.nl. Bij Boxmarkt.nl kunt u namelijk veel verschillende soorten (vintage) zilveren damessieraden vinden.