Heren sieraden Er zijn 4 producten

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items

Zilver is een metaal dat u vast kent doordat u wel iets van zilver heeft. Veel sieraden en gebruiksvoorwerpen worden of werden immers van zilver gemaakt. Maar zilver is boven alles een scheikundig element waaraan het symbool Ag is toegeschreven. Het atoomnummer van dit scheikundige element is 47. Maar zilver is dus niet alleen een scheikundig element. Zilver betekent in de volksmond namelijk nog veel meer! Zilver wordt namelijk onder andere gebruikt om sieraden van te maken, zoals voor mannen als voor vrouwen. Zilver is een metaal dat wordt gewonnen in zogeheten zilvermijnen. Deze zilvermijnen zal u niet aantreffen in Nederland. Ook in het grootste gedeelte van Europa kunt u lang zoeken naar een zilvermijn. Echter, het enige land in Europa dat wel zilver produceert is Polen. Andere landen die ook zilver produceren zijn Mexico, Peru, China, Rusland en Australië. In deze landen kunt u daardoor ook zilvermijnen tegenkomen. Zilver is een zeer kostbaar metaal. Dit komt onder andere door het feit dat het een zeer populair, maar ook een zeer schaars metaal is. Het wordt gemaakt om verschillende gebruiksvoorwerpen en decoratieve objecten te maken. Denk maar eens aan zilveren herensieraden, zilver bestek, zilveren kandelaren, zilveren horloges, zilveren kannen en zilveren kruiken. U kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel van zilver gemaakt.

Zoals eerder gezegd wordt zilver ook vaak gebruikt voor de productie van herensieraden. Dit is echter niet helemaal waar. Puur zilver wordt namelijk amper gebruikt voor het maken van herensieraden. Dit komt doordat zilver in zijn pure voor veel te zacht is. Het materiaal zou in zijn pure voor daardoor ongeschikt zijn om mee te werken. Daardoor is het zilver dat gebruikt wordt in sieraden een legering, ook wel sterling zilver geheten. Sterling zilver is een legering van zilver en van een ander metaal, zoals bijvoorbeeld koper. De zilveren herensieraden die u bij een juwelier kan kopen zullen daardoor veelal gemaakt zijn van sterling zilver in plaats van puur zilver. Herensieraden zijn er echter in allerlei soorten en maten. Zo zijn zilveren kettingen voor mannen, zilveren armbanden voor mannen, zilveren horloges voor mannen, zilveren manchetknopen voor mannen en zilveren ringen voor mannen. Sieraden voor mannen, herensieraden, zijn vaak een stuk soberder dan sieraden voor vrouwen. Vrouwensieraden zijn vaak versierd met edelstenen of met kleine kristallen, dit zal bij mannensieraden een stuk minder vaak voorkomen. Echter, dit betekent niet dat er nooit edenstenen zijn verwerkt in herensieraden. Het zal echter wel een stuk minder vaak voorkomen.

Herensieraden worden al een zeer lange tijd van (sterling) zilver gemaakt. Ook vandaag de dag worden herensieraden nog veelal van zilver gemaakt. Het is dan ook niet gek dat er ook vaak veel tweedehands of vintage sieraden voor mannen worden verkocht. Dit kunt u ook terug zien aan de collectie van Boxmarkt.nl. Bij Boxmarkt.nl vindt u namelijk een ruime collectie aan zilveren herensieraden.