Horloges Er zijn 5 producten

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items

Er zijn verschillende manieren om de tijd bij te houden. In bijna elke woning hangt op z’n minst wel één analoge klok en veel hedendaagse digitale apparaten hebben een display met daarop onder andere een digitale klok. Denk maar eens aan de mobiele telefoon die iedereen altijd bij zich heeft. Een meer ouderwetse manier om de tijd bij te houden is door het dragen van een horloge. Een horloge is een gedragen uurwerk dat afkomstig is uit het Frans. Een horloge geeft meestal niet alleen de tijd aan, maar ook de dag en de datum. Ook al is het horloge een vrij ouderwets sieraad, dit betekent niet dat het minder populair geworden is. Door de komst van de smartphone is het dragen van een horloge in principe overbodig geworden, maar toch is het horloge is geliefd accessoire. Dit ziet u ook aan het assortiment aan horloges bij Boxmarkt.nl.

Het horloge zoals wij die op dit moment kennen is een polshorloge. Naast het polshorloge was ook een zakhorloge vroeger erg populair. Dit was een horloge die men niet om hun pols droeg, maar aan de binnenzak van zijn jas bevestigde. Het zakhorloge bestond uit een klokje met daaraan een schakel. De meeste polshorloges moesten worden opgewonden. Dit is anders dan de hedendaagse horloges, die veelal op batterijen lopen. Het polshorloge werd aan het einde van de 19e eeuw uitgevonden door Patek Phillippe en het werd populair tijdens de 20e eeuw. In het begin van het succes van de polshorloge werd het vooral gezien als een sieraad voor vrouwen. Dit veranderde toen een Braziliaanse uitvinder een oplossing zocht voor zijn problemen met de tijd bijhouden tijdens het reizen. Zijn goede vriend Louis Cartier vond hier een oplossing voor en gaf hem een horloge met een leren band. In Parijs verkocht Cartier dit nieuwe polshorloge aan veel meer mannen en sindsdien is het polshorloge ook onder mannen een geliefd accessoire. Een andere reden voor de populariteit van het polshorloge is de Eerste Wereldoorlog. Soldaten aan het front hadden een manier nodig om de tijd bij de houden, maar konden lang niet allemaal een zakhorloge betalen. Omdat het voor een soldaat belangrijk is om de tijd bij te houden besloot het leger hiervoor te zorgen door op grote schaal horloges te produceren en deze uit te delen aan de soldaten. De Engelse en Amerikaanse soldaten mochten deze horloges mee naar huis nemen na het einde van de Eerste Wereldoorlog, waardoor de bekendheid en populariteit van horloges alleen maar groeide.

Horloges bestaan in de vorm zoals wij ze nu kennen, als polshorloge, ongeveer één eeuw. Nog steeds worden er veel nieuwe soorten horloges geproduceerd. Denk maar eens aan de nieuwe gadget de Apple Watch, maar ook aan de klassieke horloges van Daniel Wellington en Michael Kors. Op Boxmarkt.nl vindt u veel soorten (vintage) horloges van verschillende prijscategorieën.