Keukengerei Er zijn 49 producten

per pagina
Toont 1 - 18 van de 49 items
Toont 1 - 18 van de 49 items

Boxmarkt.nl heeft een uitgebreide oude en minder oude keuken spullen. Leuk ter decoratie maar het meeste is gewoon bruikbaar in de keuken. Dagelijks worden er nieuwe producten toegevoegd op boxmarkt.nl

De keuken is een plaats in huis waar je veel verschillende gebruiksvoorwerpen kan vinden. Immers, alle voorwerpen die je gebruikt bij het bereiden van eten bevinden zich in de keuken. Alle gebruiksvoorwerpen in de keuken die gebruikt worden om gerechten klaar te maken hebben een verzamelterm, namelijk: keukengerei. Voor keukengerei is het belangrijk dat de verschillende gebruiksvoorwerpen niet na het bereiden van een aantal gerechten al kapot gaan, het wordt dus gemaakt van sterk materiaal. Ook is het belangrijk dat keukengerei gemaakt wordt van materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is. Immers, keukengerei kan wel eens vies worden na het bereiden van het eten. Daarom wordt het meeste keukengerei vaak gemaakt van verschillende soorten kunststof of roestvrij staal. Dit materiaal is hygiënisch en is sterk. Het is hygiënisch omdat het gemaakt is van het soort materiaal dat een gladde oppervlakte heeft. Hierdoor kunnen ziektekiemen niet goed aan het materiaal vastkleven en kan het goed schoongemaakt worden. Keukengerei is dus een verzamelterm voor verschillende gebruiksvoorwerpen die gebruikt worden bij het bereiden van eten. Gebruiksvoorwerpen die je gebruikt tijdens het eten zelf hebben een andere verzamelterm, namelijk eetgerei. Eetgerei omvat daardoor ook andere gebruiksvoorwerpen dan keukengerei.

Keukengerei is al erg oud. Sinds de introductie van keuken wordt er al gesproken van keukengerei. Het keukengerei is in de loop der jaren echter behoorlijk veranderd. Dit is logisch, gezien de afgelopen paar jaar veel elektronische apparaten zijn geintroduceerd in de keuken. Denk maar eens aan een mixer, bijvoorbeeld. Inmiddels spreek je van een handmixer of van een elektrische mixer. Het laatste is echter een vrij nieuwe uitvinden, vroeger had men namelijk enkel een handmixer. Doordat keukengerei aan vernieuwing onderhevig is bestaat er inmiddels ook zoiets als retro of ouderwets keukengerei. Zulk soort keukengerei kan interessant zijn voor verzamelaars of liefhebbers van retro producten. Daarom heeft Boxmarkt.nl een groot aanbod aan (retro) keukengerei.

Zoals eerder genoemd bestaat keukengerei uit verschillende producten die gebruikt worden bij de bereiding van het eten. Maar wat voor soort producten zijn dat eigenlijk? Een goed eerder genoemd voorbeeld is een mixer, of een garde. Dit is natuurlijk niet het enige gebruiksvoorwerp dat toegeschreven kan worden aan de term “keukengerei”. Ook andere soorten gebruiksvoorwerpen horen hierbij. Denk maar eens aan producten zoals een blikopener, een deegriller, een kaasschaaf, een dunschiller, een vlamverdeler, een vleeshamer, een aspergeschep en een spaghettitang. Natuurlijk zijn deze producten niet de enige voorbeelden van keukengerei. Ook veel kleine producten die mensen vaak vergeten behoren tot het keukengerei, zoals een spatel of een knoflookpers. Kortom, keukengerei is een brede term die veel verschillende soorten producten omvat. Een ding dat overeenkomend is bij producten die toegeschreven kunnen worden aan de term “keukengerei” is het feit dat ze allemaal iets maken hebben met de keuken en het bereiden van eten.