Design meubelen Er zijn 22 producten

per pagina
Toont 1 - 18 van de 22 items
Toont 1 - 18 van de 22 items

Boxmarkt.nl bied een doorlopend wisselende collectie design meubelen en design objecten. Op Boxmarkt.nl vindt u Rietveld, Gijs Bakker, Eames, Wartoila en nog veel meer bekende en onbekende ontwerpers. Een ding hebben ze gemeen, de ontwerpen zijn tijdloos.

Op Boxmarkt.nl vindt u een ruim aanbod aan design meubelen. Met design meubelen kunt u een oud interieur een behoorlijke oppepper geven. Wat voor interieur u ook heeft, met wat voor aankleding dan ook, er zijn altijd design meubelen die een prachtige aanvulling op uw inrichting kunnen zijn. Onder design meubelen worden voornamelijk moderne en hippe meubelen verstaan, maar ook antieke en vintage meubelen kunnen design zijn. Misschien bent u naar een specifiek meubelstuk op zoek wat toevallig bij ons te koop is, of wilt u inspiratie op doen voor uw inrichting thuis. Moderne stoelen, industriële kasten, strakke vormen en lijnen, fel gekleurde lampen; er is op Boxmarkt.nl altijd sprake van een prima aanbod wat van tijd tot tijd veranderd. Of het nou een Rietveld is, een Thonet of een Vitra, bij ons kunt u altijd terecht. Ook algemenere categorieën zoals 'Industrieel' vindt u bij ons. Hier is een ruime collectie van industriële items, bureau's, kasten en andere attributen te vinden. Erg geschikt als eye-catcher in uw interieur. Houdt daarom goed de website in de gaten om altijd als eerste erbij te zijn!

Het begrip design is erg breed en in de loop der jaren gegroeid. Iedereen weet wel wat ermee bedoeld wordt, maar wat het nou precies betekent is vaak niet helemaal duidelijk. Waar het met name om gaat is dat een design bedacht, gevormd en gemaakt wordt door een ontwerper die zijn of haar stempel op het meubelstuk drukt. Vaak is ook goed te zien door welke ontwerper een meubelstuk bedacht is wanneer iemand bekend is met de designwereld en de verschillende designers. Neem nou Rietveld die een zeer herkenbare stijl heeft van zwarte lijnen met kleurvakken in blauw, geel en rood. Dit is terug te zien in zijn meubelstukken, waaronder zijn beroemde rood-blauwe stoel, waar hij eenzelfde stijl hanteert. Dit gaat op voor allerlei ontwerpers en meubelstukken, waarvan u namen als Louis Poulsen, Gerrit Rietveld, Michael Thonet, Vitra, Friso Kramer en Harry Bertoia op onze website kunt terugvinden. Deze lijst met namen en ook andere meubelfabrikanten wordt van tijd tot tijd geüpdatet.

Er zijn duizenden beroemde designers die allemaal een flinke bijdrage hebben geleverd aan de wereld van meubeldesign. Deze designers komen en gaan en de ene heeft aanzienlijk meer invloed dan de ander. Huidige designs zijn vaak geïnspireerd door bestaande meubelstukken, of stijlen die vooraanstaande ontwerpers hanteren of hanteerden. De designwereld is namelijk constant in beweging. Maar tegelijkertijd is design een ontwerp wat jarenlang mee gaat en de tand des tijds van vormgeving overleeft. Dit is een mooie tegenstrijdigheid binnen het ontwerp van meubels, maar iets wat wel veel terug te zien is. De rood-blauwe stoel van Rietveld komt alweer uit de jaren '60, maar is nog steeds een zéér gewild design object. Deze stoel van Rietveld wordt door velen zelfs als kunstobject verheven, vanwege zijn kenmerkende stijl, verwerkt in een meubelstuk. En ook dat is wat design kan zijn voor mensen. Kunst, verheven boven de functionaliteit en het praktisch nut van een meubelstuk.