Aardewerk Er zijn 17 producten

Toont 1 - 17 van de 17 items
Toont 1 - 17 van de 17 items

Aardewerk is een term die gebruikt wordt voor alle soorten keramiek die uit klei zijn gebakken in temperaturen tot ongeveer 1100 graden. Aardewerk is dus een verzamelterm. Het is dan ook niet gek dat er allerlei verschillende soorten aardewerk zijn. Zo is er vaatwerk, maar en zijn er ook schalen en potten die van aardewerk gemaakt zijn. Ook worden drinkbekers, tegels en kruiken veelal van aardewerk gemaakt. Er zijn zelfs deurknoppen gemaakt van aardewerk. Kortom, aardewerk is erg divers en komt op veel verschillende manieren voor in onze samenleving. Ook bij Boxmarkt.nl vindt u aardewerk in allerlei soorten en maten. Zo kunt u bij Boxmarkt.nl verschillende kopjes, borden en vazen kopen van aardewerk. Ook beeldjes, servies en schalen van aardewerk kunt u vinden bij Boxmarkt.nl.

Aardewerk is al duizenden jaren oud. Dit weet men omdat er (resten van) aardewerk gevonden zijn die uit het tijdperk van de eerste mensen stammen. Mensen maken dus al jaren gebruik van aardewerk, en weten daarnaast al lange tijd hoe aardewerk gemaakt moet worden. Natuurlijk is het uiterlijk van het aardewerk in de loop der jaren enorm veranderd, maar er wordt in de huidige maatschappij nog steeds gebruik van gemaakt. Het is dan ook niet gek dat aardewerk een belangrijke rol speelt in de (ontdekking van) menselijke geschiedenis. Aardewerk is immers een materiaal dat moeilijker vergaat dan ander soort materialen, zoals bijvoorbeeld hout, waardoor aardewerk in de loop der jaren veel sporen heeft achtergelaten. Uit deze resten van eeuwenoud aardewerk kunnen archeologen leren over de menselijke cultuur van vroeger. Het eeuwenoude aardewerk dat in de loop der jaren is gevonden wordt opgedeeld in een aantal verschillende culturen. Deze culturen zijn vernoemd naar de verschillende aardewerkvormen. Zo is er de techterbeker-cultuur, de klokbekercultuur, de urnenveldencultuur en de touwbeter-cultuur. Elk soort aardewerkcultuur heeft zijn eigen kenmerken en elke aardwerkcultuur verteld ons iets over het tijdperk, de locatie en het gebruik van het aardewerk. Aardewerk heeft in de geschiedenis van de mens dus een grote rol gespeeld.

Op dit moment wordt aardewerk ook nog steeds veel gebruikt. Een bekend voorbeeld van een soort aardewerk is porselein. Porselein wordt vaak gebruikt om servies van de maken. Onder servies kunt u een aantal verschillende producten verstaan, zoals bijvoorbeeld borden, schotels, kannen en mokken. Ook wordt porselein vaak gebruikt voor het maken van decoratieve voorwerpen, zoals bijvoorbeeld beelden of vazen. Dit komt door de witte kleur die porselein heeft wanneer het op de juiste manier vervaardigd is. Aardewerk wordt dus ook in de hedendaagse maatschappij voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo worden er praktische producten gemaakt van aardewerk, zoals bijvoorbeeld kannen, schotels en borden, en worden er decoratieve producten gemaakt van aardewerk, zoals bijvoorbeeld vazen en beeldjes. Aardewerk is dus een zeer veelzijdig materiaal. Dit vindt u ook terug in de collectie van aardewerk op Boxmarkt.nl. Deze collectie is namelijk zeer veelzijdig.