JOH. LÖTZ WITWE KLOSTERMÜHLE Er zijn 5 producten

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items

JOH. LÖTZ WITWE KLOSTERMÜHLE. Deze glasblazer kenmerkt zich door wonderschone ontwerpen met vaak een irriserende kleur. Glas van JOH. LÖTZ WITWE KLOSTERMÜHLE is in verzamelaars kringen zeer gezocht.

Joh. Loetz Witwe was een bekende Duitse glasmaker uit Klostermühle, Böhmen. Hij maakte met name kunstzinnig glas dat qua stijl toegeschreven kan worden aan de alom bekende stijl Jugendstil. Zijn werk werd vervaardigd in de glasfabriek in Klostermühle, waardoor deze fabriek ook veel bekendheid heeft gekregen. De bekendheid van de fabriek groeide nog meer  nadat het werd over genomen door de vrouw van Joh. Loetz Witwe na zijn dood. Op Boxmarkt.nl kunt u naast vele andere glaskunstenaars, ook werk vinden van Joh. Loetz Witwe. Het werk van Joh. Loetz Witwe is te herkennen aan zijn organische stijl, vaak gevonden in kunst dat toegeschreven kan worden aan Jugenstil. Joh. Loetz Witwe werd bekend om zijn glaskunst, maar binnen zijn glaskunst zijn de vazen van Joh. Loetz Witwe het meest bekend. De vazen hebben vaak een metallic gloed en zijn geproduceerd in verschillende kleuren. Deze vazen kunt u tevens op Boxmarkt.nl aantreffen.

De glasfabriek in Klostermühle werd niet door Joh. Loetz Witwe opgericht, maar door Baptist Eisner von Eisenstein. Pas in 1840 wordt de fabriek overgenomen door Joh. Loetz Witwe. Helaas overleed Joh. Loetz Witwe al een aantal jaar na de overname. Zijn vrouw, Suzanne Loetz, besluit het management van de fabriek op zich te nemen. In 1879 neem Suzanne’s kleinzoon, Max Ritter von Spaun, de fabriek weer van haar over. Max Ritter von Spaun heeft ervoor gezorgd dat het Loetz glas zijn bekende doorzichtigheid kreeg. Hier heeft Von Spaun in 1900 dan ook een prijs voor gekregen. Terwijl Suzanne Loetz eigenaar was van de fabriek heeft het werk van Joh. Loetz Witwe erg in bekendheid kunnen stijgen. Ook al was Joh. Loetz Witwe namelijk dood, zijn werk werd nog steeds geproduceerd onder de naam Loetz.

Werken van Loetz hebben geen handtekening, waardoor het soms moeilijk kan zijn echt van nep te onderscheiden. Enkel de vazen die bedoeld waren voor de export naar Amerika hebben een handtekening gekregen. Voor een echte kenners is het echter geen probleem dat Loetz producten normaliter geen handtekening hebben, door een studie naar Loetz zijn het aantal modellen en de modelnummers duidelijk geworden. Is het modelnummer niet bekend? Dan is het zeer waarschijnlijk geen Loetz glas. Op het internet kunt u regelmatig glas aantreffen dat verkocht worden als Loetz glas. Vergis u dan niet, want vaak komt dit glas helemaal niet uit de Loetz fabriek, maar uit een andere glasfabriek, zoals bijvoorbeeld Kralik of Rindskopf. Het Loetz glas is echter van een veel hogere kwaliteit dan het glas uit andere fabrieken. Boxmarkt.nl zal altijd vermelden waarom het product in kwestie een Loetz is, waardoor u er zeker kan zijn dat u geen kat in de zak koopt.