Louis Poulsen Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item

Boxmarkt.nl is altijd op zoek naar lampen van de hand van Louis Poulsen. Deze Deense ontwerper heeft een prachtige serie lampen, vaak in alluminimum, in een strak desgin ontworpen. Deze lampen passen door hun ingetogenheid in vrijwel elk interieur.

Louis Poulsen is een vooraanstaand Deense producent van verlichting. Al jaren een van de grootste namen in de wereld van lampen en licht voor zowel de privé als de professionele sector. Louis Poulsen produceert niet alleen lampen als design- of kunstobject, maar bied ook verlichting oplossingen voor binnen en buiten. Er wordt altijd nauw samengewerkt met verschillende architecten, waarvan Poul Henningsen ervoor heeft gezorgd dat Louis Poulsen naam heeft gemaakt in de wereld van design. De filosofie van Louis Poulsen, functie, comfort en sfeer, is nog altijd terug te zien in de ontwerpen die vaak een simpele en functionele invalshoek hebben. Alles van de lamp staan in functie van het licht en er is daarom geen ruimte voor overbodige elementen. Deze invalshoek zorgt ervoor dat de lampen van Poulsen geschikt zijn voor verschillende doeleinden, maar vooral tijdloos zijn. Lampen van Louis Poulsen zijn na al die jaren nog steeds van deze tijd en zullen dit ook blijven.

Ooit werd het bedrijf in 1874 opgestart door Ludvig R. Poulsen onder de naam 'The Copenhagen Direct Wine Import Company', toen het bedrijf zich nog met het importeren van wijn bezig hield. Toen de zaken slecht gingen en het bedrijf moest sluiten, startte Ludvig Poulsen in 1892 zijn tweede bedrijf. Dit keer verkocht hij gereedschappen en elektriciteitsbenodigdheden. Voor wat extra mankracht nam hij zijn neef Louis Poulsen aan en toen Ludvig in 1906 stierf, nam Louis het bedrijf over. Na iets meer dan vijf jaar werd Sophus Kaastrup-Olsen onderdeel van het bedrijf en was een nieuwe naam geboren: Louis Poulsen & Co. Toentertijd werden er via de catalogus nog gereedschappen en machines verkocht, maar wanneer Sophus het bedrijf in 1917 overneemt en 7 jaar later Poul Henningsen aanneemt, wordt er een andere weg ingeslagen. Met de motivatie om deel te nemen aan internationale exhibities voor decoratieve kunst worden er lampen ontworpen door Poul Henningsen en nadat hij geselecteerd wordt om deel te nemen aan de exhibitie, wint hij ook nog eens het jaar erop verschillende gouden medailles.

Vanaf dit moment begint het bedrijf te lopen en wordt de focus verlegd naar lampen, fittings en andere vormen van verlichting. Louis Poulsen krijgt een contract om de verlichting te verzorgen voor het nieuwe Forum in het centrum van Kopenhagen. De lampen die zij daar voor produceerden waren de PH-lampen, nu een zeer gewild design object. Andere beroemde lampen die zijn bedacht en geproduceerd door Louis Poulsen zijn de 'blackout' lampen voor de Tivoli tuinen in Kopenhagen en de PH-5 lampen uit de PH serie met een diameter van 50 centimeter!

Dergelijke Poulsen lampen zijn ook bij ons op Boxmarkt.nl te vinden. Deze grote hanglampen zijn elegant en charismatisch. Het zijn klassiekers geworden over de jaren en er zijn gigantisch veel verschillende lampen in de PH serie geproduceerd. De lampen zijn niet alleen populair geworden vanwege het strakke en simpele uiterlijk, maar ook vanwege de unieke lichtervaring die de lampen bieden. De lampen van Poulsen zijn tijdloos en zullen in bijna elk interieur goed tot hun recht komen