lampen Er zijn 23 producten

per pagina
Toont 1 - 18 van de 23 items
Toont 1 - 18 van de 23 items

Iedereen die wel eens een boek bij kaarslicht heeft gelezen weet hoe belangrijk goed en helder licht is. Natuurlijk verlichten kaarsen een ruimte wel, maar omdat het licht van een kaars niet constant is maar flikkert, is het niet het meest geschikte middel om een ruimte te verlichten. Gelukkig kunnen we sinds de uitvinding van de gloeilamp door Thomas Edison in 1879 gebruik maken van lampen. Sinds de uitvinding van de lamp is de lamp daardoor ook het meest gebruikte object om ruimtes mee te verlichten geworden. In het begin van de (gloei)lamp was de lamp met name functioneel, het werd nog niet echt gezien als een decoratief object. Inmiddels is dit anders en zijn er lampen in allerlei soorten en maten. Lampen worden niet alleen gebruikt om een ruimte te verlichten, maar ook om een ruimte op te vrolijken en te decoreren. Denk maar eens aan de lampjes die in een kerstboom gehangen worden, of de lampjes die gezellig op een kastje staan. In principe is enkel één hanglamp per ruimte genoeg om een ruimte voldoende te verlichten, maar in de meeste huishoudens zijn er veel meer lampen per ruimte. Het is dan ook niet gek dat lampen een populair decoratiestuk zijn. Naast praktische eigenschappen hebben lampen immers ook nog decoratieve eigenschappen. Bij Boxmarkt.nl kunt u daarom ook een grote collectie aan lampen vinden.

Lampen zijn er dus in allerlei soorten en maten. In een woonkamer kunt u al snel een hanglamp, een wandlamp, een staande lamp én een bureaulamp tegen komen. Deze decoratieve lampen kunnen ook door middel van verschillende soorten lampen branden. Op dit moment zijn de gloeilamp, de led-lamp en de spaarlamp de meest gebruikte soorten lampen. Gloeilampen waren de meest populaire soorten lampen tot een paar jaar geleden. De grootschalige productie van gloeilampen in Nederland is in verband met milieuredenen namelijk een tijdje geleden gestopt. In plaats van gloeilampen kunt u daarom al uw verschillende lampen laten branden met een spaarlamp of met een led-lamp. Op dit moment zijn de meest populaire soorten lampen dus de spaarlamp of de led-lamp.

Naast verschillende soorten lampen waarmee u decoratieve lampen kunt laten branden zijn er ook een groot aantal verschillende soorten decoratieve lampen. Decoratieve lampen zijn erg onderhevig aan mode. Zo zijn robuuste fabriekslampen op dit moment erg hip waardoor u deze in menig huishouden zal tegenkomen. Een aantal jaar geleden echter waren andere lampen in de mode, zoals bijvoorbeeld een Tiffanylamp. Lampen kunnen erg van elkaar verschillen omdat niet alleen de lampenkappen anders kunnen zijn, maar lampen geheel een ander uiterlijk kunnen hebben. Een lamp van Bauhaus zal erg zeer anders uitzien dan een simpele lamp van de Ikea, bijvoorbeeld. Bij Boxmarkt.nl kunt u verschillende (design) lampen kopen van verschillende soorten merken en verschillende prijscategorieën.