Vitra Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item

Op Boxmarkt.nl zijn de elegante stoelen van Vitra te bestellen. Vitra is een Zwitsers familiebedrijf, opgezet door Willi & Erika Fehlbaum in 1957. Zij gingen de markt op met meubels uit de Herman Miller Collectie op de Europese markt, voornamelijk met ontwerpen van Charles en Ray Eames en George Nelson. Alledrie Amerikaanse ontwerpers en grondleggers van het Amerikaanse modernisme Vitra werd erg succesvol met de verkoop van meubelen uit de Herman Miller Collectie. In 1967 werd er nog een schepje bovenop gedaan toen het bedrijf de Panton Chair introduceerde, ontworpen door Verner Panton. De vorm van het zitgedeelte van de stoel was uit een stuk plastic gevormd, nog nooit eerder vertoond in de designwereld. Het samenwerkingsverband met Herman Miller werd in 1984 opgeheven, maar Vitra eigende zich wel de rechten op om meubels van Eames en Nelson te verkopen in Europa en het Midden Oosten.

 

Tegenwoordig richt het Zwitserse bedrijf Vitra zich met name op designmeubelen, geschikt voor kantoren, openbare voorzieningen en de privé ruimtes van particulieren. In 2004 werd hiervoor de Home Collection gelanceerd met luxe design stukken van de eerder genoemde design pioniers, aangevuld met stukken van ontwerpers als Antonia Citterio, Jasper Morisson, Maarten van Severen en Erwan Bouroullec. Vitra werkt nauw samen met deze internationaal vooraanstaande en toonaangevende meubelontwerpers. Mede door de kwaliteit van de meubels en de creatieve ontwerpen is Vitra een zeer succesvol en groot design meubelfabrikant geworden. Vitra werkt volgens drie belangrijke principes: duurzame materialen, constructie en vormgeving. Deze principes hanteren zij sinds de oprichting van het bedrijf in 1957 en op deze manier houden zij de kwaliteit van zowel de producten als de ontwerpen hoog en van deze tijd.

 

Maar Vitra begeeft zich niet alleen in de wereld van meubel design. Na een grote brand die een groot gedeelte van de Vitra productie fabrieken verwoestte, was er ook veel aandacht voor architectuur. In 1981 kreeg de Britse architect Nicholas Grimshaw de opdracht om een nieuwe fabriek te ontwerpen in Weil am Rhein, samen met allerlei andere benodigde gebouwen op het Vitra terrein. Vitra wilde het later echter anders aanpakken en brak met Grimshaw om de verschillende gebouwen door allerlei architecten te laten ontwerpen. Zo werd het Vitra Design Museum, samen met het fabrieksgebouw ontworpen door Frank Gehry in 1989. Ook was er een samenwerking met Zaha Hadid (Brandweergebouw, 1993), Tadao Ando (Plantsoen, 1993) Alvaro Siza (Fabrieksgebouw, Brug, Parkeerplaats, 1994), Herzo & de Meuron (VitraHaus, 2010) en SANAA (Fabrieksgebouw, 2011).

 

Gedurende de jaren bleef Vitra alsmaar meer stoelen en andere meubelstukken fabriceren en ontwerpen met als doel de collectie beschikbaar te maken voor een groter publiek. Met dit in het achterhoofd werd een museum opgericht ter ere van het onderzoek en het alsmaar populairder worden van design meubelen en architectuur. Vitra's producten hebben ontelbaar veel awards gewonnen, evenals de ontwerpers die verantwoordelijk zijn geweest voor de ontwerpen van het product. Er is over de hele wereld nog altijd veel vraag naar de klassiekers van Vitra en de ontwerpers die samenwerken met het bedrijf. Bemachtig nu via Boxmarkt.nl een originele Vitra, die ook nog eens heerlijk zitten.