Casala Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
  • € 225,00

    Fantastische CASALA arm chair Casalino/ Begge van Knoll Vitra Panton. De Casala bevindt zich in een uitmuntende staat. Het wit is nog echt wit, er zijn wel wat krasjes maar dat is normaal voor een stoel uit de jaren 70. Deze Casala is een echte aanwinst voor uw interieur, hij kan gecombineerd worden met vrijwel elke stijl doordat het desgin tijdloos is....

Toont 1 - 1 van 1 item

Casala is een meubel fabrikant gevestigd in Culemborg met als eigenaar Daan van der Winkel. Casala is niet altijd Nederlands of in Nederlandse handen geweest. Het bedrijf is in 1917 in Lauenau, Duitsland, opgericht en richtte zich in eerste instantie met name op de productie van houten schoenzolen. Het ging echter rap in de korte periode dat het bedrijf bestond en van schoenzolen werd de focus verlegd naar het produceren van houten meubels. Later werd het aanbod uitgebreid met metalen en gestoffeerde meubels. De productie en verkoop liepen goed, stormachtig zelfs, maar het bedrijf maakte écht naam met het ontwerp en de productie van schoolmeubelen in de jaren ’50. Gedurende de jaren ’80 en ’90 wisselde het bedrijf enkele keren van eigenaar, waarna Casala in 2002 in handen kwam van Daan van der Winkel. Van der Winkel was al sinds 1972 een importeur van Casala meubelen in Nederland en bouwde zijn onderneming hier verder uit. De Duitse en Nederlandse vestigingen zijn dus al meer dan 35 jaar met elkaar verbonden en uiteindelijk samen verder gegaan als een, nu internationale, meubel fabrikant en distributeur.

 

De meubelen van Casala staan bekend om zijn functionaliteit en zijn simpel, strak en praktisch ontworpen. Het bedrijf richt zich met name op contract meubelen; meubelen die worden gebruikt op bijvoorbeeld evenementen waar de functionaliteiten van het ontwerp volledig tot zijn recht komen: congres hallen, kerken, kantoren, universiteiten en zorginstellingen. Functionaliteit betekent voor Casala dat de gebruiksvriendelijkheid meteen in het ontwerp verwerkt wordt. Denk hierbij aan stoelen die makkelijk en compact opgestapeld kunnen worden, zodat ze makkelijk met veertig tegelijk door een twee meter hoge deur passen. Stapelbaar, koppelbaar, transportmogelijkheden, opslagmogelijkheden, allemaal zaken waar uitvoerig aandacht aan besteed wordt tijdens het ontwerpproces. En alle ideeën komen vanuit de klant; Casala biedt producten als oplossingen voor de vragen van de klant.

 

Kwaliteit staat ook hoog in het vaandel bij Casala. De meubelen worden voor het grootste gedeelte geproduceerd in Duitsland en Nederland. De verschillende benodigdheden en elementen worden geleverd door leveranciers die uitstekende kwaliteit leveren. Ook zijn het leveranciers waar zij al jaren nauw mee samenwerken en veel overleggen. Op deze manier kan Casala goede kwaliteit garanderen en blijven zij meegaan met de tijd. Deze manier van werken hanteren zij al sinds de jaren ’20 en de belangrijkste elementen waar het bedrijf op bouwt zijn techniek, design en het bedrijf zelf. Garantie van meer dan vijf jaar op de bouwmaterialen is dan ook geen probleem; de meeste schoolmeubelen waar Casala beroemd mee is geworden zijn nog steeds in gebruik en de benodigde componenten heeft Casala nog immer voorradig. Naast een lange levensduur streeft Casala ook al haar producten duurzaam te produceren. Alleen de beste en duurzaamste materialen worden gebruikt en er wordt constant gekeken naar betere en efficiëntere productiemogelijkheden. De meubels van Casala zijn simpel en verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn in verschillende soorten interieur. Of het nou eettafelstoelen zijn of loungestoelen voor in de woonkamer, van meubels van Casala zal je lang plezier beleven.