Anton Gutknecht Er zijn geen producten in deze categorie.

Anton Gutknecht, Dusseldorf 1907. Anton Gutknecht was een Duitse landschap en marine schilder die gestuurd heeft in Dusseldorf, Munchen, Hamburg, Berlijn en Frnakfurt.  Studie reisen maakte hij naar Wenen, Parijs, Brussel en de USA.

Anton Gutknecht is een Duitse schilder. Hij is geboren in 1907 in Düsseldorf en overleed op 81 jarige leeftijd tevens in deze Duitse stad. Is in zijn leven met name bekend geworden door zijn fantastische landschap schilderijen. Ook schilderde Gutknecht vaak grote en woeste zee aanzichten. Op dit moment zijn er nog een aantal schilderijen van Gutknecht in circulatie en de prijs van een echte Gutknecht kan wel oplopen tot zo’n 2000 euro. Ook bij Boxmarkt.nl worden schilderijen van de schilder Gutknecht aangeboden. Bent u geïnteresseerd in landschapschilderijen of houdt u erg van zee-aanzichten, dan is een schilderij van Gutknecht misschien wel iets voor u.

Zoals eerder gezegd is Anton Gutknecht geboren en zelfs gestorven in de Duitse stad Düsseldorf. Maar hij heeft niet zijn hele leven in Duitsland gewoond. Hij was namelijk zelfs een fanatieke reiziger, waardoor hij schilderijen maakte met landschappen van over de hele wereld. Gutknecht begon zijn carrière in zijn geboorteplaats Düsseldorf, waar hij kunst studeerde. Düsseldorf is echter niet de enige stad waar Gutknecht kunst studeer, ook aan kunstacademies in Hamburg en in München werkte Gutknecht aan zijn kunst.  Hij studeerde niet alleen een lange tijd aan de kunstacademie, maar hij gaf er ook les. Dit deed hij echter niet in Hamburg, Düsseldorf of München, maar in Wenen. Na zijn tijd als docent aan Koninklijke Academie in Wenen begonnen zijn hoogtijdagen pas echt. De populariteit van Gutknecht nam namelijk pas echt serieuze vormen aan toen hij internationale prijzen won in competities in Wenen, Parijs, Rome, Venetië en Napels. Over veel verschillende aspecten van de kunst van Gutknecht werd lovend gesproken, maar vooral zijn combinatie van realisme met idealistische schoonheid werd aanboden. Gutknecht heeft niet zijn hele leven in Europa gewoond, maar verruilde het Duitse Ruhrgebied al snel voor Amerika. In Amerika woonde Gutknecht lange tijd in Zuid-Californië. In Palm Springs, om precies te zijn. Hier bleef hij veel schilderen en zijn werk verkopen. Zijn werk gemaakt in Amerika is enorm geïnspireerd op de schone en wilde Californische natuur. Echter, het werk dat Gutknecht produceerde in Amerika omvat maar een klein gedeelte van zijn complete werk.

Anton Gutknecht is lange tijd actief geweest als schilder en heeft daardoor relatief veel schilderijen gemaakt. Zoals eerder gezegd worden zijn schilderijen vaak omschreven als een combinatie van realisme en idealisme. Dit is iets waardoor zijn schilderijen door veel mensen aantrekkelijk worden gevonden. Er zit namelijk wel iets in voor elke kunstliefhebber. Het is realistisch, maar niet woest en rauw, juist eerder zacht en idealistisch. Ook zijn er schilderijen van landschappen over de gehele wereld. Sommige landschappen zijn duidelijk Duitse of Europese landschappen, maar andere zijn duidelijk geschilderd in Amerika. Zeker de zee-aanzichten zijn duidelijk gemaakt in Californië.