Muziek instrumenten Er zijn 4 producten

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items

Muziek zorgt voor veel mensen voor genot. Muziek is iets waar veel mensen erg van kunnen genieten. Niet alleen door het luisteren van muziek, maar ook door het zelf te maken. Om muziek te maken zijn er muziekinstrumenten nodig. Zoals iedereen wel weet zijn er muziekinstrumenten in allerlei soorten en maten en maakt elk soort muziekinstrument een eigen soort muziek. En zijn muziekinstrumenten die iedereen op school leert bespelen, zoals bijvoorbeeld de blokfluit en het klokkenspel, en er zijn muziekinstrumenten die een aantal jaar training vergen om het goed te kunnen leren spelen, zoals bijvoorbeeld de harp of de viool. Op Boxmarkt.nl kunt u een aantal verschillende (vintage) muziekinstrumenten vinden, zoals bijvoorbeeld een saxofoon of een trompet.

Er zijn dus veel verschillende soorten muziekinstrumenten. Al deze verschillende muziekinstrumenten maken verschillende soorten muziek. Dit verschil in soorten muziek door verschillende soorten muziekinstrumenten zorgt voor een verschil in muziekgenres. Zo wordt er in het genre “rock” veel gebruik gemaakt van stevig elektrisch gitaar geluid, waardoor de gitaar normaliter dit genre kenmerkt, terwijl in het genre “funk” de baslijn juist belangrijker is. Het gebruik van muziekinstrumenten kan dus per genre erg verschillen. In een normale opzetting zal een normale (rock)band bestaan uit een bassist, een of twee gitaristen, een drummer en een zanger. Terwijl folk muziek vaak enkel bestaat uit een zanger en een akoestische gitaar, een banjo en/ of een mondharmonica. Dit is natuurlijk heel anders wanneer bij een (klassiek) ensemble. Bij dit soort klassieke muziek worden doorgaans daardoor veel meer instrumenten gebruikt, zoals bijvoorbeeld een klarinet, een harp, een cello, een contrabas, een dwarsfluit, en ga zo maar door. Het is dus duidelijk dat muziek kan worden gemaakt met zeer veel verschillende soorten muziekinstrumenten, maar dat elk genre binnen de muziek wel muziekinstrumenten hebben die normaliter of vaak binnen dat genre gebruikt worden.

Muziekinstrumenten verschillen ook in populariteit. Sommige muziekinstrumenten zijn namelijk een stuk populairder dan anderen. Op dit moment zijn de tien meest populaire muziekinstrumenten de trompet, de klarinet, de saxofoon, de mondharmonica, de viool, de akoestische gitaar, de fluit, de drums, de elektrische gitaar en als laatste de piano. Zeer waarschijnlijk zal u een van deze instrumenten hebben bespeeld of heeft u een van deze instrumenten geprobeerd te bespelen tijdens uw jeugd. Dat is niet gek, gezien zeker een piano in veel families een familiestuk is die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Of u nou een piano in uw familie heeft of niet, één ding is zeker: er zijn zeer veel verschillende soorten muziekinstrumenten. Van piano tot harp, en van banjo tot de trommel. Het kan allemaal. Dit ziet u ook terug in de collectie op Boxmarkt.nl. Als u dus op zoek bent naar een (vintage) muziekinstrumenten bent u bij deze website aan het goede adres.