Oude bouw materialen Er zijn 26 producten

per pagina
Toont 1 - 18 van de 26 items
Toont 1 - 18 van de 26 items

Ook voor historische deurklinken, scharnieren en meer kunt u bij Boxmarkt.nl prima terecht. We proberen een zo gevarieerd mogelijk assortiment te bieden.

Bouwmateriaal wordt gebruikt voor de afwerking, constructie of zelfs voor de versiering van een bepaald gebouw of bouwwerk. De naam zegt het eigenlijk al, maar alle soorten gebouwen zijn vervaardigd van bouwmateriaal. Bouwmateriaal is dan ook een natuurlijke of een kunstmatig vervaardigde stof die gebruikt wordt om gebouwen of bouwwerken te maken tot wat ze nu zijn. Bouwmateriaal is net zoals vele andere dingen in het leven onderhevig aan veranderingen en moderniteit. Gebouwen en bouwwerken werden jaren terug van ander materiaal vervaardigd dan nu. Echter bepaalde gebouwen de op dit moment nog ons straatbeeld sieren zijn nog steeds gemaakt van historisch bouwmateriaal. Daarom is het belangrijk dat historisch bouwmateriaal niet helemaal verdwijnt, maar nog steeds op sommige plekken verkrijgbaar is. Ook bij Boxmarkt.nl is dat het geval. Bij Boxmarkt.nl kunt u verschillende soorten historisch bouwmateriaal kopen, zoals bijvoorbeeld gietijzeren raam sluiters, smeed ijzeren scharnieren en antieke deurklinken.

Wat is eigenlijk het verschil tussen historische bouwmaterialen en “normale” bouwmaterialen? Het belangrijkste verschil is dat historische bouwmaterialen verouderd zijn en enkel nog vanuit esthetisch oogpunt worden gebruikt. Historische bouwmaterialen hebben namelijk meestal een beter (werkend) alternatief waardoor het enkel nog gebruikt hoeft te worden voor de restauratie van oude gebouwen of voor het bouwen van een nieuw gebouw in een oude stijl. Andere voorbeelden van historische bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld stro, riet, vlechtwerk, en leem. Hiernaast worden sommige vormen van natuursteen ook gezien als historische bouwmaterialen, zoals bijvoorbeeld kalksteen en graniet. Dit zijn materialen die op dit moment amper nog worden gebruikt voor het vervaardigen van gebouwen en bouwwerken.

Natuurlijk zijn er ook bouwmaterialen die zowel vroeger als nu gebruikt worden. Op een bepaalde manier zijn dat ook historische bouwmaterialen, gezien ze al lange tijd gebruikt worden voor het vervaardigen van gebouwen en bouwwerken. Voorbeelden van zulke historische bouwmaterialen zijn de normale bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld hout, natuur- en baksteen, en beton. Een goed voorbeeld van een oud gebouw dat al van beton was gemaakt is het Pantheon in Rome. Dit gebouw staat bekend als een van oudste betonnen gebouwen en is daarom ook erg bijzonder. Er zijn echter ook andere bouwmaterialen die nog steeds worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld gips en verf. Dit lijkt misschien logisch, en is het ook, maar dit zijn nog steeds bouwmaterialen die al zo’n lange tijd worden gebruikt dat ze daarom beschouwd kunnen worden als historische bouwmaterialen. Dit zijn echter niet het soort historische bouwmaterialen waar Boxmarkt.nl zich op concentreert. Boxmarkt.nl concentreert zich eerder op materialen zoals oude deurklinken, oude scharnieren en oude raam slijters. Hiermee kunnen oude huizen in historische staat gerestaureerd worden.