Vetro verde di Empoli Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items

Vetro verde di Empoli. Schitterend groen gebruiksglas. Handwerk

Vetro Verde Di Empoli betekent letterlijk “de groene glazen van Empoli” en dat is ook precies wat het zijn: groene glazen. De glazen komen voort uit een eeuwenoude traditie van de glasindustrie in Toscane (Italië) en uit de glasfabriek van Empoli. Deze glasindustrie werd in Toscane opgericht om te voldoen aan twee aspecten waar op dat moment behoefte aan was, namelijk aan de ene kant het creëren van universele eenheid, en aan de andere kant om de lokale wijnproductie tegemoet te komen. Vetro Verde Di Empoli-glas wordt op een speciale manier gemaakt. Glasmeesters gieten het gesmolten gloeiende glas in de geschikte mallen. Hierna vormen deze glasmeesters met speciaal gereedschap tot de gewenste vorm. De karakteristieke groene kleur van de Vetro Verde Di Empoli wordt niet later toegevoegd aan het glas. Het is een natuurlijke tint dat ontstaat door het hoge ijzeroxide gehalte van het zand. Voor het Vetro Verde Di Empoli wordt namelijk alleen het zand gebruikt dat gewonnen kan worden uit lokale rivieren in Toscane of aan de Tyrreense kust. Vetro Verde Di Empoli is dus een erg speciaal soort glas en heeft een erg karakteristiek uiterlijk. Wanneer u een glas van Vetro Verde Di Empoli ziet dan is er geen twijfel over mogelijk of het een echte is, de karakteristieke kleur is zo onmiskenbaar dat het gemakkelijk is om een echte Vetro Verde Di Empoli te herkennen. Bij Boxmarkt.nl kunt u een collectie van Vetro Verde Di Empoli glas aantreffen.

Er zijn een aantal verschillende soorten Vetro Verde Di Empoli glas. Deze soorten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten flessen, deze zijn gemaakt om olie en wijnen te bottelen, en zijn dus hulpinstrumenten voor in de keuken. Deze flessen worden de “Fiasco Toscano” genoemd. Hiernaast heb je ook nog de Brocca, de kannen. Dit zijn de speciale waterkannen van Vetro Verde Di Empoli glas. Ook heb je de “Bicchiere Lisco”. Dit betekent letterlijk “gladde glazen”. En dat is ook precies wat het zijn, drinkglazen gemaakt van glad glas. Het glas van deze glazen is tevens de karakteristieke groene kleur. Hiernaast heb je ook nog een aantal andere categorieën, namelijk: Albanella, Brocca con Portaghiaccio, Acetiera ed Oliera, Bottiglia Bugnata, Brocca Bugnata, Bicchiera Bugnato en Vaso Cordone. Al deze categorieën omvatten een ander soort van het Vetro Verde Di Empoli glas en zijn allemaal gemaakt van het typische Vetro Verde Di Empoli glas en zijn daardoor groen van kleur. Een aantal producten van een aantal van deze categorieën kunt u ook vinden bij Boxmarkt.nl.

Het is dus duidelijk dat het Vetro Verde Di Empoli glas bekent is geworden door zijn vrijwel altijd gladde afwerking en duidelijk groene kleur. Het leukste aan het Vetro Verde Di Empoli is dat de groene kleur natuurlijk is, en niet later pas is toegevoegd door het gebruik van kleurstof. Daardoor is het glas van Vetro Verde Di Empoli ook zo waardevol. Het is erg uniek in zijn soort.