H.A Volkwein ( 1920 Beieren ) Er zijn geen producten in deze categorie.

Helmuth Andreas Volkwein is een kunstenaar uit München, geboren op 2 juli 1920 en tevens afkomstig uit Beieren. Hij was een Duitse kunstenaar, die zich daarnaast ook bezighield met grafisch ontwerpen. Voordat hij zich volledig op het ontwerpen van kunst richtte, zat hij op de volksschool in Munchen-Neuaubing. Daarnaast deed hij de beroepsschool die zich speciaal concentreerde op grafisch ontwerpen en het grafische vakgebied. Nadat hij zijn studie afsloot in München, heeft hij een tijdje in de militaire dienst gezeten. Zoals het de meeste mannen in die tijd betaamde, heeft hij daarnaast ook nog een tijd als oorlogsgevangene gediend. Nadat de oorlog voorbij was, studeerde hij wederom in München bij Albert Fessler en O. Malura en ging hij bij hen in de leer om zoveel mogelijk over kunst te weten te komen.

 

Zoals uit zijn biografie te verklaren is, heeft Helmuth Andreas Volkwein meer dan genoeg kennis opgedaan in het artistieke vakgebied. Dit blijkt dan ook in zijn werk. In 1948 begon hij dan uiteindelijk aan zijn eigen kunst en begon hij zelfstandig te werk te gaan. Vanaf dat moment begon Helmuth Volkwein dan ook een vrije kunstenaar en grafisch kunstenaar het werkveld te betreden. Nadat hij vanaf 1948 lid werd van de kunstenaarsgildes, werd hij van 1968 tot 1978 president van het beroepsverbond van de beeldende kunsten in Munchen – wat hem tot een zeer hoog aangeschreven kunstenaar maakt in Duitsland. Vanaf 1972 werd hij, nadat hij nog een termijn als president te werk mocht gaan, tevens president van het landelijke beroepsverbond van de beeldende kunsten van Beieren. Helmuth Volkwein was een ambitieuze man en dat blijkt uit zijn curriculum vitae en portfolio: een indrukwekkende man met een nog indrukwekkender verleden.

 

Alsof dit alles nog niet genoeg was, werd Helmuth Volkwein in 1975 ook nog eens de president van het verbond van de vrije beroepen in Beieren. Dit ging zelfs zo ver dat hij van 1980 tot 1985 deel uitmaakte van de senaat van Beieren. Veel indrukwekkender dan dit wordt het niet in het kunstenaars vak: vandaar ook dat Volkwein een beruchte, maar vooral benoemde naam is in het veld van de kunsten en voor Beieren in het speciaal. Zijn kunst prijkt aan menige muren verspreid over heel Europa en kunnen dan nu ook bij Boxmarkt worden aangeschaft. Zo kan je bij Boxmarkt een olieverf schilderij van Helmuth Volkwein aanschaffen van een prachtig stilleven dat van het canvas de kamer in lijkt te springen. Deze kost slechts 750 euro, wat een koopje is voor een schilderij van de kunstenaar die op 31 maart 2004 helaas overleed. Meer schilderen van Volkwein zullen er niet meer gemaakt worden, dus sla je slag nu het nog kan en haal een schilderij in huis van de man die geen moment in zijn leven heeft stilgezeten en een passie had voor kunst en zich daar dan ook voor inzette wanneer hij dat maar kon, oorlog of niet. Bij een schilderij van Volkwein heb je hoe dan ook het gevoel dat je een goede, eerlijke man steunt.