Schilderijen

Schilderijen zijn een van de meest populaire woondecoraties. Het is een eeuwenoude manier van decoreren. Immers, schilderkunst bestaat al, zij het in een andere vorm, sinds de prehistorie. Het is dus een kunst dat al jaren lang mee gaat. Het is dan ook niet gek dat er vrij veel verschillende soorten schilderijen bestaan. Daardoor is het ook moeilijk om het woord “schilderij” te definiëren. Maar op zijn simpelst gezegd is een schilderij simpelweg een afbeelding dat met verf is gecreëerd. Zo’n met verf gecreëerde afbeelding wordt vervaardigd door een kunstschilder. Zoals eerder gezegd zijn schilderijen er in allerlei soorten en maten. De manier waarop een schilderij eruit ziet kan te maken hebben met de tijd waarin een schilderij geschilderd is. Schilderijen worden daarom normaliter opgedeeld in verschillende periodes van de schilderkunst. Zo’n periode van de schilderkunst wordt ook wel “kunstperiode” genoemd.

Niet alleen de manier van schilderen kan bij een schilderij per kunstperiode veranderen, ook de ondergrond van een schilderij is veranderlijk. Zo worden schilderijen zeer vaak op doek op paneel geschilderd, maar zijn er ook schilderwerken die gemaakt zijn op een stuk verse kalk of op papier. Schilderijen die gezet worden op verse kalk worden fresco’s genoemd. In de ruïnes van Romeins Italië kan je nog steeds eeuwenoude fresco’s tegenkomen. Door de manier waarop fresco’s gemaakt worden kunnen deze schilderwerken wel eeuwenlang voort blijven bestaan. Het is dan ook niet gek dat de fresco’s uit die tijd nog steeds heel erg populair zijn en nog steeds erg bewonderd worden. De thema’s van zo’n fresco, en tevens van een normaal schilderij, zijn meestal erg divers. Normaliter worden deze thema’s opgedeeld in de volgende categorieën, namelijk: landschap, portret, stilleven, stadgezicht, historiestuk, genrestuk, abstract en panorama. Abstracte kunst een voorbeeld van een (schilder)kunstvorm die vrij recent zijn intrede heeft gedaan. Schilderijen met abstracte kunst zullen daardoor vaker modern zijn, dan oud.

 Naast het feit dat schilderen er anders uit kunnen zien en op ander materiaal kunnen worden gemaakt, worden schilderen ook vaak met een ander soort verf geschilderd. Schilderijen kunnen namelijk met aquarel worden gemaakt, of met tempera, of met olieverf en zelfs met acrylverf. Er zijn dus een behoorlijk aantal verschillende manieren waarop een schilderij geschilderd kan worden. Het is inmiddels dus wel duidelijk dat er echt een behoorlijk aantal verschillende soorten schilderijen bestaan. Schilderijen kunnen niet alleen verschillen op basis van grootte, kleur of leeftijd, maar ook op verfsoort en ondergrond. Deze verschillende soorten schilderijen kunt u tevens vinden op Boxmarkt.nl. De schilderijen op Boxmarkt.nl komen uit verschillende periodes en zien er daarom ook verschillend uit. Bij Boxmarkt.nl heeft u dus keuze uit een groot scala aan schilderijen, van grote schilderijen tot kleine schilderijen en van olieverf schilderijen tot aquarellen. Boxmarkt,nl heeft het allemaal!